За два випробування до зими. У чому причини невдач Карпат

У недавній грі чемпіонату України з Шахтарем львівські Карпати відкрили серію з трьох дуже важких матчів, під час якої ще доведеться зіграти з полтавською Ворсклою та київським Динамо.

Зрештою, від матчів з цими командами залежатиме на якому місці і відповідно з яким настроєм львів’яни підуть на зимову перерву. І хоча Ворскла дещо здала в останніх зустрічах, та все ж усім відомо, як добре грає полтавський клуб цього року і пам’ятаємо переконливу перемогу підопічних Миколи Павлова у Львові в першому колі . Про Шахтар і Динамо взагалі не потрібно нічого дуже писати, обидві команди ведуть відчайдушну боротьбу за першу сходинку, тому їм втрачати очки не можна в жодному разі, що вже довели Гірники у грі з львів’янами. З цього можна зробити невтішний висновок, що у Карпат із теперішньою грою та проблемами існує реальна загроза піти на зимову перерву, перебуваючи в зоні вильоту.

ВИДЕО: Разгром. Карпаты крупно уступают Шахтеру

Ходять розмови, що Карпати взимку очікують великі зміни. Мабуть, команду покинуть як багато гравців, так і хтось із адміністрації клубу. Бо як неодноразово заявлялось, у такому скрутному становищі зелено-білих винні як гравці та тренер, так і керівництво клубу, які загалом провели неналежну підготовку команди до старту чемпіонату. Були також чутки про не найкращий мікроклімат в команді, про невдоволення гравців своїми гонорарами. Вершиною стало звільнення Олега Конова, який вже встиг стати символом клубу і улюбленцем львівських вболівальників. Це кардинально не вирішило проблем, гра команди і досі залишає бажати кращого. Мабуть, Кононов і не пішов би, якщо б зміг реально щось змінити, та йому це не вдалось або не дали.

ВИДЕО: Черноморец и Карпаты выдали зрелищный матч на открытии арены в Одессе

Як показали останні матчі Карпат, що скільки новачків би не було, та все ж ключовими гравцями залишились Худоб’як, Федецький та Кузнєцов. І як же могло статись так, що Сергія Кузнєцова не змогли втримати в команді так само, як раніше Дениса Кожанова? Сергій через суд добивався в клубу відшкодування заробітної плати, у той же час як справжній професіонал грав за Карпати, причому забивав голи, а команда нарешті почала здобувати очки. І що ж ми бачимо в Одесі - в центрі нападу Карпат грає Федецький. Наскільки ж має бути скрутно з центральними нападниками, щоб Артем мав згадувати старі часи і грати в нападі. А в той же час Сергій Кузнєцов вже спостерігає за грою команди як звичайний вболівальник, і по очах видно, що йому не байдужа зелено-біла команда. Тому можна тільки дивуватись діям керівництва львівського клубу.

ВИДЕО: Пример молодым. Игроки Карпат сразились с сотней детей

Ще одне цікаве запитання, а де ж новачки, які були придбані за останній час - Крістобаль, Пачеко, Варанков, Кравченко та багато інших. Можна впевнено сказати про провальну трансферну політику клубу, адже залучення молоді в першу команду це дуже добре, але таке враження, що це робиться тільки тому, що не має гідних гравців у першій команді. Також варто згадати про таких гравців, як Лукас і Борха, які, хоч і грають у першій команді, виглядають далеко не найкраще. Хоча, як легіонери, мали б бути на голову сильнішими за українських гравців, як люблять говорити в українському футболі. Поява гравців з Піренеїв пов’язана з роботою карпатівського функціонера Йовічевіча, який працював свого часу в Іспанії. Вже сміло можна констатувати, що ці футболісти не підсилили команду, а отже, його робота незадовільна.

ВИДЕО: Огни на западе. Фанаты Карпат выдали красочное файер-шоу

Тому можна зробити висновок, що помилки в менеджменті клубу, невдалі придбання гравців і в той же час невміння втримати ключових гравців, таких як Кожанов і Кузнєцов, найбільше призвели до такого невтішного стану команди.

Незрозуміло також, яка доля очікує футболістів в зимову перерву. Щоб не вийшло так, що команду покинуть основні гравці, які є кістяком, а на їхнє місце прийдуть якісь низьковартісні легіонери. Нестабільну гру того ж Федецького на початку чемпіонату можна пояснити тим, що він кілька турів не знав за яку команду гратиме. Тому дуже важливо грамотно і скрупульозно провести трансферну політику, роблячи точкові підсилення проблемних позицій.

ВИДЕО: Карпаты в большинстве проигрывают Днепру

Виконуючий обов’язки головного тренера Павло Кучеров, намагається налагодити гру команди, дещо йому вдається, щось ні - зрештою зараз на ньому відповідальності немає, адже його поставили латати пробоїни в кораблі. Якщо його призначать головним тренером команди, тоді можна буде судити про його роботу.

Андрій Яворський спеціально для СПОРТ bigmir)net зі Львова