Семь мелочей о сборной, о которых вы еще не читали

Николай Васильков перед матчем Финляндия - Украина вспоминает неизвестные обществу подробности из жизни украинской сборной на сборах в Австрии и Финляндии.
Сборная Украины
instagram.com/ffukraine

1. Мускат розминав ноги перед голом

Я зняв відео, на якому за 15 хвилин до гри Україна-Мальта Зак Мускат в наушниках вийшов у коридор між роздягальнями і почав виконувати присідання. Я подумав, як дивно, наче у нас тут не гра, а тренування. Коли Мускат забив, я заходився викладати відос в YouTube. Може це нова секретна вправа?)

2. Шева простояв під дощем всю гру

Цього не було в трансляції, проте Шевченко простояв під дощем чи не весь матч. Дощ повалив саме тоді, коли ми програвали, і Андрій намокнув як шпак. Цікаво, що ніхто з тренерського штабу його в цьому не підтримав.

3. Гливінський знову коментатор

Цього точно ніхто не знає, що прес-аташе збірної Сашко Гливінський на зборах виконує ще купу функцій, сказати б, реферативних. На іграх він робить оголошення по стадіону. Гравці відразу голови задирають вгору, як чують знайомий до болі голос)))

4. Арсенал і стадіон Вальтерсдорфа

На стадіончику містечка Бад Вальтерсдорф в Австрії така традиція: всі команди, які тут бувають, фотографуються. Світлини потім розміщують в коридорі. Я порахував, Арсенал з Лондону 7 разів приїздив. Можна історію клубу по фотках писати - Анрі, Кану, молодий ван Персі, вічно однаковий Венгер. Ми відшукали навіть Лужного, хоч він і заховався був від камери. Україну теж зазнімкали. 

5. Шахи і шашки

Я звик, що футболісти завжди грають в карти. При чому, я всі ігри знаю, а в їхню специфічну не вмію грати. Хай би як мені Леоненко колись пояснював. Тут побачив уперше, як гравці засіли за шахи. А тренери при цьому за шашки. З дивними правилами. Андреа Мальдера пояснював: бити зигзагом дві поспіль не можна, назад б'є лиш дамка... Шевченко виграв. 

6. Спортивні тачки

В Австрії в нашому готелі несподівано з'явилися спортивні тачки. Не знаю звідки, проте одразу машин 10 різних марок змагальної серії X-Sport. Футболісти роздивлялися уважно, жартували, пригадували Мілевського.

7. Вірні Збірній фанати

Фан-рух "Вірні збірній", який організовує новий преміум-спонсор Федерації футболу, цього разу подолав супер-маршрут. Автобуси стартували зі Львова, проїхали територією Польщі, зупинялися в Вільнюсі, Ризі, а з естонського Талліну переправилися паромом до Хельсинки, і звідти іще 140 км до місця гри в Тампере.

Напомним, ранее Николай Васильков рассказывал об атмосфере внутри украинской сборной.