Карпати vs Металіст. Нове Ель Класіко у Львові

Матч Карпати - Металіст міг би бути центральним в турі, але Ель Класико української Ліги Донецьк - Київ трохи затіняє його.
Все на футбол
Фото ФК Карпаты

Хоч зустрічатимуться не Шахтар і Динамо, але принциповість матчу Карпат і Металіста завжди зашкалює, а тут ще й стільки причин. Назвемо основні.

  • Про відносини Маркевича та Димінського сказано дуже багато, тому вже цього достатньо, щоб атмосфера була грозова.
  • Суперництво двох міст, учасників Євро-2012 те ж проглядалось й раніше, тепер право на проведення фінальної частини турніру закріплене за ними, але кожне місто все рівно хоче бути кращим.
  • Команди йдуть на 4-му та 5-му місці з різницею в одне очко, що ще потрібно для того, щоб гравці були мотивовані. Взагалі, у багаторазового бронзового призера Металіста давно вже у мріях як не золото, то хоча б друге місце, яке дозволяє боротись у Лізі Чемпіонів. Карпати теж неодноразово заявляли про свої амбіції, і якби не прикра поразка у Сімферополі, то дихали б у спину Динамо.
  • Скандал 2008-го року, який набув небачених масштабів, ще довго тлітиме і не знати як закінчиться. Існує одна цікава думка, що Карпатам і Металісту краще стишити хід й не переходити дорогу київському Динамо за путівку до Ліги Чемпіонів, тоді, може, й очки зніматись не будуть і якось все загладиться, як це вже бувало в українському футболі. Однак, якщо в цій думці є правда, то в очному протистоянні ніяких поступок ніхто нікому не зробить, занадто амбіційні гравці, тренери й президенти команд.
  • Чорна смуга обох команд: обидві команди програли попередні матчі, що в Прем’єр-лізі, що в Лізі Європи, а Металіст ще й примудрився вилетіти з Кубка України. До того ж дискваліфіковані гравці основного складу команд: Худобяк та Вільягра. Що казати, психологічний стан команд не найкращий. Тому, щоб не попасти в яму, кожній потрібно вигравати.
  • Багато що залежатиме від фізичного стану суперників, хто краще відновиться після матчів Ліги Європи. Не слід забувати також і про конкурентів, Дніпро свій матч виграв, інші команди теж вже дуже близько.

Основні протистояння:

Кузнєцов, Зеньов vs оборона Металіста. Кузнєцов і Зеньов непогано грають останні матчі, тому обороні Металіста буде нелегко.

Бразильці Металіста vs оборона Карпат. В останніх матчах Карпати багато пропускають, а бразильці Металіста - Хавєр і Тайсон показали у грі з Шахтарем свою силу.

Середня лінія Карпат без Худобяка vs середня лінія Металіста. Карпати без Худобяка майже не грають, буде цікаво, як взаємодіятимуть без нього карпатівці. Є надія, що його зможе замінити Голодюк, який вже здоровий і виходив на заміну в грі із ПСЖ. Також не вражає Самсон Годвін, але навряд що Мартинюка випустять замість нього.

Небесна канцелярія vs вболівальники. Погода у Львові зараз погіршилась - холодно й дощить, але на неділю має випогодитись. Квитки в касах стадіону ще є, але стадіон все-таки має заповнитись, адже поєдинки Карпат з Металістом вже набули свого особливого, дещо скандального й напруженого статусу, який не має залишати байдужими вболівальників.

До зустрічі на стадіоні, в очікуванні видовищного матчу.

Андрій Яворський, спеціально для СПОРТ bigmir)net зі Львова