Карпати vs Дніпро. Зустріч амбіційних друзів

З берегів славетної української річки у місто Лева завітало дніпропетровське Дніпро. Поєдинок Карпат з Дніпром не залишає байдужими вболівальників, які з нетерпінням очікують початку матчу.
Карпати приймають Дніпро
ФК Карпаты (Львов)

Украинская Премьер-лига

16-й тур

Карпати vs Дніпро

Початок матчу: 20:00. ТВ-трансляція - Футбол

Обидві команди амбіційні, з конкретними завданнями на сезон. Недарма дніпропетровців очолив титулований тренер Хуанде Рамос, який двічі вигравав із Севільєю Кубок УЄФА. Дніпро вже давно не може обійти Металіст і завоювати бронзу, але його задача максимум - це виграти путівку на участь в Лізі Чемпіонів.

Карпати теж борються за місця в зоні єврокубків, тому важливо заробити очки в матчі з прямим конкурентом.

Відносини фанатів Карпат і Дніпра такі ж теплі, як і з киянами. Очікуємо дружніх привітань та перекличок між фансекторами львів’ян і дніпропетровців. Дуже цікаво спостерігати, за цілими спектаклями на таких матчах: фанати виставляють банери, запалюють фаєри і навіть разом вболівають в одному секторі.

Психологія обох команд залишає бажати кращого, більшою мірою це стосується Карпат. Львів’яни програли серед тижня у Севільї з розгромним рахунком і втратили навіть теоретичні шанси на вихід у плей-офф Ліги Європи. Дніпро при достатньо рівній грі поступився Шахтарю, ще раз показавши різницю у класі команд.

Гра між Карпатами й Дніпром у першому колі чемпіонату закінчилась перемогою дніпрян, але в останній зустрічі на стадіоні Україна, завдяки влучному удару Ходоб’яка перемогу святкували зелено-білі.

Оскільки Карпати вже кілька місяців грають кожні три дні практично одним складом, тому очевидна втома гравців. Хоча Кононов заявляв про довгу лаву запасних та останнім часом зміни в складі робить мінімальні, в основному спричинені дискваліфікаціями або травмами. Дніпро ж мав тиждень на повноцінну підготовку до матчу з Карпатами.

Через те, що захист Карпат відіграв дуже невпевнено із Севільєю, очікується вихід Чечера замість Мілошевіча. Взагалі бекам львів’ян треба дуже щільно тримати Євгена Селезньова, який вміло нав’язує фізичну боротьбу та «продавлює» захисників. На відмінну від попереднього поєдинку з гірниками можлива поява ще одного форварда в парі з Євгеном. Дуже важливо перекрити крайки дніпропетровців Коноплянку та Ферейру, які постійно загострювали гру в матчі з Шахтарем. Карпатам потрібно звернути увагу на правий фланг оборони Дніпра, де не дуже вдало грає в останніх матчах Віталій Мандзюк.

Основні протистояння

Середня лінія Карпат vs середня лінія Дніпра

В двох команд середні лінії є найсильнішими ланками, тому від того хто заволодіє центром поля і зможе нав’язати свою гру буде залежати результат матчу. Годвіну, Худоб’яку та Голодюку протистоятимуть Ротань, Назаренко, можливо Кравченко – всі вони є дуже хорошими футболістами, тому спостерігати за таким протистоянням буде справжнім десертом для футбольних гурманів.

Кожанов vs Мандзюк

Денис Кожанов у кожному поєдинку Карпат є одним з найактивніших гравців, тому Віталію Мандзюку треба докласти максимальних зусиль, щоб його зупинити. Хоанде Рамос заявляв, що правий фланг оборони є проблемною позицією, Мандзюку потрібно доводити своє місце в основному складі.

Федецький, Авелар vs Коноплянка, Ферейра

Фланги дніпрян дуже потужні, якщо карпатівці дозволять їм розійтись, то неприємностей не оминути.

Кузнєцов vs Русол

Форвард Карпат і центральний захисник Дніпра почали набирати хорошу форму. Кузнєцов забив три голи у матчах з Ворсклою, а Русол після травми повернувся в основний склад і дуже надійно зіграв проти Шахтаря. Нас очікує цікава дуель.

Сьогодні нас очікує протистояння двох амбіційних команд, яке обіцяє бути гарячим та непоступливим. Особливого колориту поєдинку мають надати фанати команд, які влаштують шоу на трибунах. Погода у Львові трохи погіршилась, вночі падав дощик, але зараз вже краще - роз’яснюється і досить тепло як на таку пору року.

Всі ці обставини мають сприяти хорошому футбольному вечору, так що запрошуємо всіх на матч Карпати - Дніпро!

Андрій Яворський, спеціально для СПОРТ bigmir)net зі Львова