Карпати vs Ворскла. Зелено-біле дербі у Львові

Сьогодні у місті Лева зіграють дві зелено-білі команди - Карпати та Ворскла. Детально про матч - в матеріалі аналітика СПОРТ bigmir)net Андрія Яворського.
Назустіч перемозі
фото © Тарас Кузьменко, Інформаційний центр ФК Карпати

Кубок України. 1/8 фіналу

Карпати vs Ворскла

Початок матчу: 19:00. ТВ-трансляція - Перший національний

На стадії 1/8 фіналу Кубка України нас очікує зелено-біле дербі. А все через форми команд, у яких основні кольори - зелений та білий. Та якщо Карпати називають зелено-білі, то Ворсклу - біло-зелені. І повірте, для фанів команд це принципово, плутати не рекомендується.

За словами тренера та гравців Ворскли, Карпати - найбільш небажаний суперник, який міг їм попастись, але від цього протистояння тыльки набуває ще більшого шарму. Матчі Карпат із Ворсклою завжди проходять у дуже напруженій, непоступливій атмосфері, а тут так випало, що вже на вихідних вони знову зустрічаються в черговому турі Чемпіонату України. Та якщо в Чемпіонаті втрату очок потім ще можна виправити, то в Кубку України права на помилку немає, тільки переможець проходить у наступний раунд.

Сьогодні зустрічаються дві команди, які можна назвати кубковими. Карпати двічі виходили у фінал турніру в 1993 та 1999 роках, а Ворскла зупинила переможну ходу Шахтаря і виграла Кубок України в 2009 році. Також варто згадати, що команди вже зустрічались в розіграші Кубку й далі тоді пройшли львів’яни. Останні дві зустрічі в Чемпіонаті України теж завершились перемогами Карпат. Тому Ворскла повинна мати шалене бажання змінити неприємну для себе статистику й нарешті виграти, Карпати ж неменше мають бути мотивовані й зробити ще один крок до омріяного Кубка й повторення звитяги далекого 1969 року.

Варто нагадати, що в 1/16 турніру львів’яни впевнено обіграли Гірник-Спорт 0-5 , а полтавчани отримали перемогу в Одесі над Чорноморцем з рахунком 1-2.

Зараз команди перебувають на різних психологічних полюсах: Карпатам нарешті вдалось перервати серію з п’яти поразок поспіль і впевнено переграти донецький Металург, Ворскла ж зазнала поразки від Шахтаря - і це вже третій матч без перемог команди Павлова. У турнірній таблиці Чемпіонату України їх розділяє 5 очок.

Оскільки Карпати грають кожні три дні, то слід очікувати багато змін у складі порівняно з попередніми матчами. Прогнозуємо вихід молодих гравців та тих, хто не грав з перших хвилин у матчі з Металургом. Цілком ймовірний вихід Габовди, Гудими, Зеньова, Гурулі, Чечера та братів Баранців. Очікуємо дебюту новачка команди - бразильця Тяго Альберто. Хоча це зовсім не означає, що Карпати не ставлять високих цілей в Кубку України - про завдання пройти якомога далі заявлялось неодноразово.

Багато футболістів Ворскли грають всі матчі без замін, тому Павлов має дати їм відпочити і випустити футболістів резерву. Наприклад, про вихід Рикуна говорилось давно, також через дискваліфікацію не зможе зіграти Красноперов.

Недавно стало відомо, що Сандро Гурулі запросили у збірну Грузії на матч проти Словенії, тому настрій на матч з Ворсклою в нього має бути чудовий . Вітаємо ще одного збірника у складі львівських Карпат.

Ціни на квитки трохи здивували, найменша буде 25 гривень, що трохи розчарувало вболівальників Карпат, адже на матчі чемпіонату - ціни від 15. Погода теж не радує, зранку у Львові пролітав сніжок і темперература всього кілька градусів вище нуля. Ці всі обставини навряд чи будуть сприяти заповненості стадіону, хоча для справжніх прихильників Карпат все це має бути дрібницями.

_____________________________________________

Основні протистояння

Напад Карпат vs Далкку і Со

Форварди Карпат вже давненько не забивали голів, тому мають довести, що в команді можуть це робити не тільки захисники та півзахисники. Але це зробити буде дуже важко, оскільки оборона Ворскли на чолі з Далкку була складним бар’єром навіть для Шахтаря.

Захист Карпат vs стандартні положення

Карпати пропускають з кутових у трьох останніх матчах, що вже набуває вигляду деякої тенденції. Гравці Ворскли обов’язково звернуть на це увагу, тому захисникам Карпат треба бути максимально уважними при розіграшах кутових та штрафних.

Кононов vs Павлов

Зустрічаються два харизматичні тренери, завдяки яким обидві команди суттєво виросли і вийшли на якісно новий рівень. Зараз Карпати і Ворсклу навіть важко уявити без Кононова й Павлова відповідно. Від того, хто переможе в цій дуелі напряму залежить результат поєдинку.

Текстову трансляцію матчу Карпат і Ворскли читайте й коментуйте на СПОРТ bigmir)net. Також приймайте участь у обговоренні на нашому футбольному форумі.

Андрій Яворський, спеціально для СПОРТ bigmir)net зі Львова