Волинь vs Карпати. Галицько-волинське дербі.

Так вже трапилось, що з усіх команд західної України тільки Карпати стабільно грають у Прем’єр-лізі.
Волинь приймає Карпати
ФК Карпаты (Львов)

Тому кожного року нас очікують дербі Карпат з якоюсь іншою командою регіону: Закарпаттям, ФК Львовом  чи, як цього разу, - із Волинню.

І тут дійсно можна сказати, що  відчуття дербі витає у повітрі. Можливо атмосферу нагнітають самі фанати, які вороже налаштовані одні проти одних. Наприклад, останнє протистояння у Львові показало всю “теплоту” відносин між галицькими та волинськими вболівальниками: фанати весь матч перекидались образливими вигуками, підсміювались з особливостей сусідньої області та освистували приїжджу команду.

Мабуть перцю в протистояння додали й деякі труднощі у стосунках клубів. Кілька років тому Кварцяний зірвав товариську гру між Карпатами та Волинню, пояснивши зупинку матчу неадекватним суддівством. Після чого була створена жартівлива відеонарізка про те, як тренер волинян забирав свою команду з поля, на що Волинь відповіла гуморескою про гравців Карпат. Ці матеріали користувались неабиякою популярністю в інтернеті і викликали чималий резонанс.

Є ще одна важлива причина, чому команди будуть самовіддано грати й боротись на кожному сантиметрі поля – в попередньому турі обидва клуби програли свої поєдинки, причому Карпати неочікувано поступились Севастополю, а Волинь зазнала поразки в останній грі, не забивши жодного м’яча.

Зелено-білі знову отримали прекрасний шанс впритул наблизитись до Дніпра, який свій матч в цьому турі вже програв. Волинь же має надолужувати у боротьбі за шосте місце, яке вона втратила після невдалих матчів.

Карпати під час ігор збірних провели контрольний поєдинок з польською командою Рух, яку впевнено перемогли. Причому голи забили Батіста та Зеньов, які відновились після травм, і готові конкурувати з основними гравцями за вихід у стартовому складі команди.

Деяке побоювання викликає психологічний стан збірників, які повернулись до складу львів’ян.  Від того, чи зможуть вони як потрібно перемкнутись з матчів збірних на поєдинок за свій клуб,  напряму залежить результат поєдинку.

І, описуючи, протистояння цих клубів, не можна не згадати про тих, хто їх очолює. Адже Кононов і Кварцяний вже давно стали символами своїх команд - це тренери, які знайшли свою команду і добились із ними чималих успіхів як у своїй власній кар’єрі, так і в історії клубу. Тому керувати спектаклем під назвою Галицько-Волинське дербі будуть два визначні режисери, а кінцевий результат буде напряму залежати від їхньої майстерності.

Андрій Яворський, спеціально для СПОРТ bigmir)net зі Львова.