Карпати vs Іллічівець. Скільки голів буде забито?

Колишній тренер зелених левів Валерій Яремченко повертається до Львова на чолі Іллічівця. Чи зможе наставник маріупольців використати знання про сильні та слабкі сторони своїх колишніх підопічних побачимо сьогодні о 16 годині на львівському стадіоні Укра.
Іллічівець відвідає Львів
ФК Карпаты (Львов)

Команди між собою грають у відкритий футбол, забивши  в останніх чотирьох зустрічах 19 голів.

Взагалі ера Конова у Львові за великим рахунком почалася з пам’ятної перемоги Карпат над Ілічівцем з рахунком 5-1. Після того матчу заговорили про становлення львівської команди, яка націлена на атаку і за основу бере схему 4-3-3.

Психологічний стан команд протилежний: Карпати впевнено переграли у принциповому дербі Волинь, а Іллічівець поступився напівоснові Шахтаря. Взагалі календар склався таким чином, що Карпати зустрічаються з командами, які в попередньому турі грали з чемпіоном України. Тому більшість з них на поєдинок з Карпатами виходять по спортивному злі й з бажанням реабілітуватись за поразку від Шахтаря. До того ж Іллічівець займає 14 місце і від зони вильоту його відділяють 2 очка.

В складі маріупольської команди зібрані кваліфіковані футболісти, більшість з яких орендовані у донецького Шахтаря. До того ж у грі проти чемпіона України Іллічівець грав дуже злагоджено і не раз загрожував воротам гірників. Тому хоч Валерій Яремченко заявив що його команду влаштує будь-який результат, окрім поразки, та враховуючи їхнє турнірне становище маріупольцям потрібно тільки вигравати.

Фактично спорожнів лазарет Карпат: Годвін, Лукас та Гурулі вже залікували травми, також майже одужав від простуди Мірослав Блажевіц. В попередньому матчі вже грали Сергій Зеньов та Роша Батіста, які набирають потрібні кондиції. Фактично залишається травмованим лише Сергій Кузнєцов та Ігор Ощипко.

Це створює приємні труднощі Олегу Конову, адже на кінець сезону в головного тренера є по два гравці на кожну позицію. Можемо припустити, що на  матч з маріупольцями вийде практично той самий склад, що й проти Волині: можливо вийде в центр захисту Блажевіц; Федецький знову вийде на лівому фланзі захисту, залишивши правий – для Тараса Петрівського, якщо Ощипко не зможе вийти на поле.

Тому очікуємо цікавого поєдинку двох команд, які люблять грати у відкритий футбол.

У Львові сьогодні досить похмуро й прохолодно, обіцяють невеликий дощ. Та для справжніх вболівальників це не має стати причиною не йти на футбол. Так що до зустрічі на стадіоні.   

Андрій Яворський, спеціально для СПОРТ bigmir)net зі Львова.